Set de taal op Nederlands Set de taal op Duits

Boule de Siam

€2,50

Artikelnummer:
44610
Select



Latijnse naam Cucurbita ficifolia
Gewicht ± 3 kg.
Afmeting ø 18 cm en 22 cm lang.
Verwerking

Jam, hartige en zoete gerechten.

 

Bijzondere kenmerken

In Nederland al jaren in gebruik als onderstam voor komkommers.

Groeiwijze
Vorm Platrond of hoogrond
Zaaien onder glas 4, 5
Zaaien in vollegrond 5
Kleur Wit / Groen
Structuur Glad
Functionaliteit Eetbaar
Extra informatie Cabello de ángel (engelenhaar) wordt in Spanje ontzettend veel in toetjes verwerkt. Het is het vruchtvlees van de “calabaza de cabello de ángel” de pompoensoort Cucurbita ficifolia Boule de Siam. Het heet engelenhaar omdat je na het koken van deze pompoensoort de draden uit elkaar trekt waardoor het aan engelenhaar doet denken. Cabello de ángel 1 vijgenblad pompoen suiker 1 kaneelstokje citroenschillen van 1 kleine citroen water Was de pompoen goed met water. Snij de pompoen in stukken met behulp van een hamer (hij is ontzettend hard) en een mes en kook de stukken, inclusief schil, zacht in ruim water op middelmatig vuur (duurt ongeveer 3 kwartier). Giet de pompoenstukken af en laat afkoelen. Als het goed is kun je nu makkelijk het vruchtvlees (de draden) van de schil verwijderen. Verwijder eventuele pitten. Laat goed uitlekken en druk het vocht er zoveel mogelijk uit. Weeg hoeveel vruchtvlees je hebt. Neem dezelfde hoeveelheid suiker. Verwarm in een grote koekenpan de cabello de angel met de suiker, kaneelstok en citroenschillen en laat op een zacht vuur de suiker al roerend smelten. Blijf roeren tot de cabello de angel karameliseert en een mooie gouden kleur krijgt (ongeveer 10 minuten). Verwijder citroenschillen en kaneel en hevel over naar schone jampotten. Wikkel in een handdoek en laat rusten zodat hij vacuum trekt. bron;bijzonderspaans.nl
Zaaitabellen
jfmamjjasond
Zaaien onder glas
Zaaien in vollegrond

In Nederland al jaren in gebruik als onderstam voor komkommers.