Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Bloemenmengsel - De Geurende Tuin

€ 82,50*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
67225.1000
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juni, Juli, Augustus, September
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Product informatie
Als je dit mengsel in je bloementuin of border zaait, zorg dan dat je in de buurt lekker kunt gaan zitten. Je zult namelijk getrakteerd worden op heerlijke geuren en als bonus kun je genieten van een waar schouwspel van de dansende vlinders, bijen en hommels die hierop af komen!  Met dit vrolijk gekleurde mengsel zorg je dus voor een walhalla voor de nuttige insecten en een heerlijk rustpunt voor jezelf!

In dit mengsel zit o.a. : Agastache, Lathyrus, Matthiola in verschillende kleuren, Nepeta, Nicotiana, Phlox en Salvia.

Voorbereiden van de grond:
Het succes van je mengsel valt of staat met het weghouden van onkruid. Het is de kunst om bij de voorbereiding van je zaaibed het onkruidzaad en gras zoveel mogelijk weg te halen. Vaak wordt de grond een keer omgespit of gefreesd maar het nadeel is dat de diepliggende onkruidzaden dan naar boven komen en juist gaan kiemen. Daarom kun je het beste een paar keer een vals zaaibed maken. De naar boven gekomen onkruidzaden zullen gaan kiemen en kun je dan weghalen. Op die manier stop je op een natuurvriendelijke/biologische manier de (her)groei van onkruid en gras en is je zaaibed klaar voor je mengsel.  De grond hoef je niet te bemesten, bloemenmengsels groeien het beste op arme grond. 

Je kunt je mengsel zaaien van april t/m juni. 1 zakje van 10 gram is genoeg voor 5 m².

Zaai tip:
De mooiste verdeling van het zaad krijg je volgens ons als je het mengsel gewoon met de hand zaait. Doordat de zaden allemaal verschillen in grootte, is het bijna niet te doen om machinaal te zaaien. Meng in een emmer wat (droog!) scherp zand door het zaad en loop eerst van voor naar achter en van achter weer naar voren, zigzaggend over je zaaibed ⇅⇅ . Strooi het zaad gelijkmatig uit, met je arm bewegend van rechts naar links. Dit heet ‘breedwerpig zaaien’. Het is even oefenen maar je zult snel de slag te pakken hebben! Loop daarna van links naar rechts en van rechts weer naar links, zigzaggend over je zaaibed ⇄ . Zaai ook nu breedwerpig het zaad gelijkmatig uit. Op deze manier overlappen de banen zich en ben je er zeker van dat de zaden gelijkmatig op je hele zaaibed terecht komen. Door het witte zand wordt je zaad goed verdeeld maar kun je ook goed je zaaipatroon zien. Een soort schering en inslag patroon zou je kunnen zeggen.