Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Begonia interspecific - Hula bicolor Red-White

€ 1,00*

% € 3,25*
Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
52206.10
Behandeling
Gepelleteerd
Bloeitijd
Mei, Juni, Juli, Augustus, September
Geschikt voor de pluktuin
Nee
Hoogte
0 - 20 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Januari, Februari, Maart
Product informatie
De Begonia...Je houdt er van of je houdt er niet van.....maar deze nieuwe variëteit heeft toch wel wat bijzonders! De Begonia uit de Hula™ serie is een sterk vertakkende stevige plant die uitermate geschikt is voor de potteelt. We hebben twee mooie kleuren uitgezocht die je ook onderling goed kunt combineren! Bicolor Red-White heeft heel veel kleine lichtrode bloempjes met een vleugje wit. De kleur is dus niet echt knalrood en dat maakt hem net weer iets anders dan de gebruikelijke soorten en makkelijke te combineren met andere kleuren. Zet hem eens samen met Hula™ Blush in een grote pot of mand. Echt mooi!

De plant heeft groen blad, wordt ± 20 cm hoog en krijgt een doorsnede van ca. 50 cm. De standplaats is halfschaduw of schaduw. Wil je meerdere planten bij elkaar zetten? Houd dan rekening met een plantafstand van 30-50cm.

Zaai de Begonia december-half maart voor in een verwarmde kas, propagator of vensterbankkweekkas. Gebruik zaaigrond vermengd met vermiculite en zorg voor een constante bodemtemperatuur van zo'n 22° C. Houd de aarde vochtig. Als de kiemplantjes minimaal vier blaadjes hebben kun je ze verspenen. Dat gaat heel handig met een verspeenpen. Je zou er voor kunnen kiezen om ze eventueel later nog eens te verspenen.Na de laatste vorst kunnen de plantjes naar buiten.

Nog even dit: De zaden zijn 'gepelleteerd'.Dat betekent dat ze zijn gecoat met een laagje klei of kalk zodat ze mooi rond zijn en een uniforme grootte en vorm hebben. En nog even voor de profs onder ons: De Hula™ serie is daglengteneutraal en is één van de vroegst bloeiende interspecific Begonia's.